Tellers gezocht!

Geplaatst: 12 June 2024

Help jij ook mee met ganzen tellen? Elk jaar wordt op de derde zaterdag van juli een landelijke ganzentelling uitgevoerd. Zo krijgen we een beeld van de omvang en verspreiding van de ganzenpopulaties in Nederland. Deze keer werken we in Noord-Holland met Avimap. Dat is een door Sovon ontwikkelde app voor de mobiele telefoon. Daarmee wordt het tellen van ganzen heel makkelijk gemaakt, met zo min mogelijk kans op fouten. De verzamelde data kunnen bovendien snel worden verwerkt en openbaar gemaakt.

Tellers gezocht!

We tellen samen met agrariërs, lokale vogelverenigingen, wildbeheereenheden, terreinbeherende organisaties, Sovon en Natuurlijke Zaken. Dit jaar zijn er nog vrijwilligers nodig voor deze grote, belangrijke en vooral ook superleuke klus! Heb jij affiniteit met het onderwerp, of heb je ervaring met tellen? Dan ben je van harte welkom om mee te doen!

De juli-telling wordt gecoördineerd door de FBE Noord-Holland en we tellen met Avimap. Ben je WBE-lid en doet jouw WBE dit jaar niet mee met Avimap? Dan kan je je (als tweetal) persoonlijk aanmelden voor het telgebied van jullie keuze. En vraag vooral ook familie, vrienden en kennissen om dat ook te doen! Natuurlijk krijg je als telteam een goede instructie vooraf, zodat je precies weet wat de bedoeling is en hoe Avimap werkt.

De julitelling vindt plaats op zaterdag 20 juli 2024. We starten om 09.00 uur en zijn rond 16.00 uur klaar.

Kijk hier voor meer informatie en kies een telgebied!

  • Elk team (twee of drie personen) telt in principe in twee gebieden
  • Als je je aanmeldt, doe je mee aan een instructiebijeenkomst vooraf, en aan een korte evaluatie achteraf
  • We tellen volgens een vastgesteld protocol
  • Er is een onkostenvergoeding van EUR 100 beschikbaar per telteam, per telgebied