FaunaSpot: de eerste resultaten!

Geplaatst: 06 March 2023

De FBE Noord-Holland zet met FaunaSpot in op het verzamelen van betrouwbare data. Wel leuk dus, om ook de eerste resultaten van FaunaSpot even in cijfers samen te vatten!

FaunaSpot: de eerste resultaten!

Tussen oktober en januari organiseerden we maar liefst 17 informatie-bijeenkomsten. In januari gingen de meeste vragen aan de helpdesk over adequaat gebruik. In februari hadden gebruikers juist meer vragen over problemen met het registreren. De meeste antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden in de Handleiding of bij Veelgestelde vragen op de website. Ook waren er veel vragen over regels (wat mag er wel, wat mag er niet). Hiervoor verwijzen we graag naar de faunakalender.

Inmiddels zijn er bijna 1.500 accounts aangemaakt, en daarmee zijn in januari meer dan 3.000 registraties gedaan: 1.600x Verjagen, 1.353x Afschot en 146x Werende middelen. 

De resultaten laten zien dat jagers en agrariërs zich inspannen om schade te voorkomen en dat zij in staat zijn geweest om zich een nieuw systeem snel eigen te maken. De FBE Noord-Holland bedankt iedereen voor zijn inzet!


Eerste afschotdata gevalideerd

De data van januari zijn inmiddels gevalideerd. We kunnen nu met 95% wetenschappelijke zekerheid zeggen dat de registraties voor 90% overeenkomen met wat er in het veld heeft plaatsgevonden. Een groot deel van de onjuiste registraties blijken te komen doordat men nog moet wennen aan het werken met de app. Nu iedereen steeds bekender wordt met FaunaSpot, verwachten we dat het foutpercentage steeds kleiner wordt!

Lees meer in onze nieuwsbrief